Пазарът не допуска празни пространства. Тази икономическа логика се доказа часове,

...
Пазарът не допуска празни пространства. Тази икономическа логика се доказа часове,
Коментари Харесай

Жална ни майка: Тези двама нагли роми се изплюха върху българските закони

Пазарът не позволява празни пространства. Тази икономическа логичност се потвърди часове, откакто инспектори на Агенция по храните в Бургас разчистиха всички търговци на риба по пътя за Приморско, оповестява " Флагман ". В събота следобяд в акция, ръководена персонално от шефа доктор Георги Митев, се глобиха и изгониха всички незаконни продавачи, само че малко по-късно там цъфнаха техни заместници, отново от ромски генезис, още веднъж предлагащи риба с неразбираем генезис.

Двама мургави търгаши се оказаха сред Приморско и Созопол. Те преди малко бяха извадили рибата си и умерено си я продаваха.

„ От Бургас сме, от Кумлука. Идваме да продаваме, тъй като няма какво да работим”, споделиха двамата мъже. След това дадоха почтена ромска дума, че рибата не била бракониерска, а я купили от пазара в „ Краснодар”.

„ Идват да ни глобяват – по 500, по 1000 лв.. Когато работим ги плащаме – по 20,30 лв.. Но като нямам работа не мога да дам нищо”, призна един от търговците.

Другият бе по-откровен. „ Да ме глобяват по 1000 лв., по 2000 лв., да пишат, няма проблем!”, безапелационен бе младият мъж. „ Имам 4 деца, млад се ожених – на 15,16 години. Как ще ги храня?”, опита да се отбрани бургаският ром.

Поведението на двамата може да видите във видео.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР